Työn tilaajana sinulla on hyvä olla mahdollisimman laaja ymmärrys perusasioista ja parhaista käytännöistä ennen kun lähdet remontoimaan.

Remontin kulku

remonttikauppa noora mittaa karmit

1. Tilamittaus ja remonttisisällön määritys

Ensimmäiseksi asunnosta otetaan kaikki tarvittavat mitat materiaalien menekkiä ja kiintokalusteita varten. Tilamittaus on mahdollista tehdä itse tai ammattilaisten toimesta.

Kuvassa Propun oma Noora Kuisma totesi remonttikohteessa että tulee edullisemmaksi vaihtaa kohteen kaikki karmit ja ovet sekä samalla saada huomattavasti parempi arvon nousu kohteelle kuin myös yleisilmeen kohotus, verrattuna vain ovien pintaehostukseen.

2. Suunnittelu ja Remonttisuunnitelma

Hyvä suunnitelma on onnistuneen lopputuloksen peruspilari. Kerro meille toiveesi, niin me teemme siitä totta. Ammattilaiset auttavat sinua miettimään parhaimmat ratkaisut ja laatii tarkat suunnitelmat. Luonnollisesti voit tehdä myös kaiken itse.

3. Asbestikartoitus

Asbestikartoitus tulee tehdä ennen vuotta 1994 rakennettuihin taloihin. Asbestipurun ammattilainen poistaa asbestin turvallisesti, jos sitä löytyy asunnosta.

4. Purku- ja pohjatyöt

Vanhat pinnat ja kiintokalusteet poistetaan uusien tieltä suunnitelmien mukaan. Tiloihin tehdään tarvittavat pohjatyöt.

5. Pintatyöt

Seinät levytetään, tasoitetaan ja viimeistellään haluamallasi tavalla. Lattiat tasoitetaan ja niihin asennetaan valittu materiaali. Tai tilat pinnoitettaan laatalla tai paneelilla tai muulla valitulla pintamateriaalilla

remonttikauppa tuntihinnoittelu

Propun Antti Salo suosittelee aina vanhemman kohteen muovimaton poiston yhteydessä asbestikartoitusta.

Kiinteät kalusteet, sähkö- ja LVI-työt

noora ja antti kylpyhuone

6. Kiintokalusteiden asennukset

Kiinteät kalusteet ja kodinkoneet asennetaan omille paikoilleen.

7. Sähkötyöt

Ammattilaiset  asentavat sähköt ja sähkölaitteet asuntoosi. Pohjatöiden aikana tehdään myös mm. roilitukset tai muut kaapelivedot, jos esimerkiksi lisätään tai muutetaan sähkökalusteiden paikkaa tai määrää.

8. LVI-työt

Altaat, hanat ja suihkut asennetaan remontin viimeisessä vaiheessa. Pohjatöiden aikana LVI-kalusteita varten on kuitenkin monta asiaa, jotka tulee huomioida ja tehdä etenkin muutoksissa.

9. Lopputarkastukset

Kun remontti on maalissa, asunto luovutetaan sinulle lopputarkastuksen yhteydessä. Tämä tapahtuu joko yhdessä tai nykypäivän henkeen kuuluen etänä.

Lue lisää remontoijan ihmeellisestä maailmasta kylpyhuoneremontin muodossa.

Samankaltaiset artikkelit