Kylpyhuoneremontin hinta voi vaihdella pienestä, muutaman sadan euron silikoniasennustyöstä monen kymmenen tuhannen euron täyssaneeraukseen. Suurin yksittäinen hintaan vaikuttava tekijä on materiaalivalinnat. Materiaalien osuus kylpyhuoneremontin hinnasta on yleensä noin 20%-50%. Toinen merkittävä remontin hintaan vaikuttava tekijä on luonnollisesti remontin laajuus. Laajuus tässä tapauksessa ei tarkoita ainoastaan remontoitavaa aluetta, vaan myös sitä, mitä purettavien rakenteiden alta paljastuu, siirretäänkö vesipisteitä, uusitaanko lattiakaivoja, valetaanko lattia uudestaan vai uusitaanko kylpyhuone vain pintapuolisesti.

Päästäkseen kiinni kylpyhuoneremontin hintoihin ja siihen miten näihin voi vaikuttaa, on hyvä ymmärtää mitä eri työvaiheita kylpyhuoneremonttiin kuuluu. Kappaleet alla avaavat täysmittaisen kylpyhuoneremontin eri vaiheita, näiden kestoja ja hintoja. Voit myös selata tekstin loppuun, niin näet esimerkkihintoja eri suuruisista kylpyhuoneremonteista.

Asbestikartoitus hinta

Jos asut rakennuksessa, joka on rakennettu ennen vuotta 1991, tulee sinun teettää asbestikartoitus ennen kun voit purkaa rakenteita. Asbestikartoituksen hinta on noin 140€ Helsingissä, sisältäen näytteiden oton ja kilometrikorvauksen. Osa palveluntarjoajista veloittaa erikseen näytteiden analysoinnista labrassa, esimerkiksi 40€-60€/kpl.

Asbestipurku hinta

Jos kohteesta löytyy asbestia, joudut tekemään asbestipurun. Asbestipurun hinta vaihtelee 1000€-4000€ välillä, riippuen asbestin laadusta ja määrästä, sekä purettavan kylpyhuoneen pinta-alasta. Esimerkiksi pienen, noin 4 neliömetrin kokoinen kylpyhuoneen asbestipurku voi maksaa jo muutamia tuhansia euroja.

Valvonta hinta

Monissa taloyhtiöissä ulkopuolisen valvojan käyttäminen on pakollista, kun teetetään märkätiloihin remonttia. Valvojaa kannattaa käyttää muutenkin, varsinkin jos olet tee-se-itse remontoija. Valvoja pitää huolen siitä, että työ tehdään huolellisesti ja kaikki työvaiheet dokumentoidaan asianmukaisesti. Jos remontin jälkeen tapahtuisi esimerkiksi vesivahinko, on sinulla näyttää että remontti on teetetty huolella, etkä joudu vakuutusyhtiön kanssa ongelmiin. Valvojan kustannus on noin 100€-150€ per tunti, ja yhden käynnin hinnaksi muodostuu usein 200€-300€, sisältäen kilometrikorvaukset ja raportit. Tavanomaisessa kylpyhuoneremontissa tarvitset usein kolme käyntiä.

Putki- ja sähkötyöt ennen purkua

Purkaminen aloitetaan vesiputkien sulkemisella ja viemäreiden suojaamisella. Putkityöt eivät ole luvanvaraisia, mutta ammattilaisen käyttäminen on suositeltavaa jo tässä kohtaa. Putkimiehen tuntihinnat pääkaupunkiseudulla liikkuvat noin 60€-80€/h. Putkien sulkuun ja viemäreiden suojaamiseen menee usein muutama tunti, sisältäen matkakustannukset. Näistä muodostuu siis noin 200€-300€ kustannus. Purkamisen yhteydessä kosketaan myös sähköihin, kun puretaan peilikaappeja ja pintarakenteita, joissa on pistorasioita, valoja tai kytkimiä. On hyvä hoitaa asia niin, että sähkömies voi samalla hoitaa etukäteen tiedossa olevia muutoksia. Erityisesti sisäkatto kannattaa purkaa ennen sähkömiehen käyntiä, niin hänellä on mahdollista tehdä varauksia jo purkukäynnillä. Sähkötöiden kustannukset ovat kutakuinkin samaa luokka, eli noin 200€-300€ per käynti.

Purkaminen

Sähköjen ja putkien purun jälkeen puretaan muut materiaalit, eli kalusteet, laatat, seinien ja lattian pintamateriaalit. Jos vesi-tai muut kalusteet ovat vielä hyväkuntoisia, kannattaa näitä tarjota myyntiin. Moni saattaa haluta ostaa käytetyn, hyväkuntoisen altaan tai allaskaapin. Jos seinät ovat puu-tai metallirunkoisia, puretaan pintamateriaalit runkoon saakka. Jos seinät tai lattia ovat kiviainesta, tehdään purku kantavaan rakenteeseen saakka, jonka jälkeen pinta hiotaan puhtaaksi. 

Purkutyöt kestävät yleensä pari päivää, ja näistä syntyy tavanomaisia työkustannuksia, kilometrikorvauksia ja jätemaksuja. Jos kylpyhuonetta purkaa kaksi henkilöä kahden päivän ajan (10h per päivä), tulee työkustannuksia 40€ tuntipalkalla yhteensä noin 800€. Tähän kun lisätään kilometrikorvaukset, jätemaksut, putkimiehen ja mahdollisesti sähkömiehen palkkiot, tulee purun kustannukseksi jo lähemmäs 2000€. Purun voi suorittaa itse, mutta kannattaa panostaa asianmukaisiin välineisiin ja valvontaan. 

Purun jälkeen

Purun jälkeen varmistetaan, että pintamateriaalien alla oleva rakenne on terve ja kuiva. Tässä yhteydessä valvoja tekee kosteusmittauksen. Jos valvoja havaitsee kohonneita korkeuksia, kosteat kohdat on kuivattava. Tässä voi mennä muutama päivä, ja tämä tuo lisäkustannuksia. Myös kuivauksen voi tehdä itse, mutta se on hitaampaa, joten tässäkin ammattilaisen käyttö on suositeltavaa, koska heillä on tehokkaat välineet. Kuivauksen jälkeen saat valvojalta raportin. Itse kosteusmittaus maksaa valvojan käynnin verran, eli noin 200€, mutta kuivauksesta koituu ylimääräisiä kustannuksia usein muutaman työpäivän verran. Nämä vaihtelevat 300€ ja 800€ välillä, riippuen kuivattavan alueen laajuudesta. Jos kuivatusta tehdään talvella ja sähköä kulutetaan paljon, voi sähkölasku nousta jopa nelinkertaiseksi. Tämä on hyvä huomioida remontin kokonaiskustannuksissa. 

Ennen pohjatöitä hoidetaan myös mahdolliset muutokset vesijohdoissa, putkissa, lattiakaivoissa ja sähköissä. Myös rakenteelliset muutokset tehdään tässä vaiheessa. Vaativin ja kallein yksittäinen muutostyö on lattiakaivon siirto. Jos voit välttää tämän vaiheen, kannattaa se tehdä. Jos putkiin ja kaivoihin ei tehdä merkittäviä muutoksia, maksaa putkimiehen käynti noin 200€-300€. Lattiakaivon siirto tuo töineen ja materiaaleineen lisäkustannuksia noin 600€-1200€.

Pohjatyöt

Kun kaikki alustavat työt on tehty ja rakenne on todettu kuivaksi ja hyväkuntoiseksi, hoidetaan seinät ja lattia sellaiseen kuntoon, että saadaan vesieristykselle sopiva asennusalusta. Puu- tai metallirunko seinille ja lattiaan asennetaan rakennuslevyt. Kiviaineesta rakennettu seinä ja lattia tasoitetaan. Tämän jälkeen asennetaan usein lattialämmityskaapeli, jonka jälkeen muotoillaan lattian kaadot. Kaadoilla ohjataan veden kulku lattiakaivoon. Lattian kaltevuus täytyy myös asentaa määräysten mukaisesti, eli metrin matkalla korkoeroa täytyy olla vähintään sentti. Nykyään myös ns lineaariset lattiakaivot ovat suosittuja, ja näiden asentaminen voi tietyissä tapauksissa olla helpompaa kuin perinteisen kaivon asennus. Lineaarinen lattiakaivo maksaa noin 150€. Pohjatöiden kustannukset ovat yleensä materiaaleineen noin 800€-2000€. Nämä kannattaa ehdottomasti jättää ammattilaiselle.

Vesieristys hinta

Pohjatöiden jälkeen tehdään vesieristys. Yleinen harhaluulo on, että vesieristämisessä tarvitaan sertifikaattia. Näin ei ole, kuka tahansa saa tehdä vesieristyksen, mutta taloyhtiöt eivät usein myönnä remonttilupaa ilman sertifioitua vesieristäjää. Tämä on myös melko hankala työvaihe tehdä itse, sillä materiaali on vaikea saada pysymään pohjamateriaalissa ja lisäksi tasapaksuisen massan levittäminen on hankalaa. Vesieristyksen hinta normaalikokoisessa (8m^2) kylpyhuoneessa sisältäen materiaalit on noin 1200 – 1800€.

Laatoitus ja saumaus 

Viimeisenä vaiheena ennen kalusteiden asentamista ja viimeistelytöitä on laatoitus ja saumaus. Näiden onnistumiseen vaikuttaa eniten se, kuinka hyvin pohjatyöt on tehty. Vinot seinät aiheuttavat lisätöitä, kun laattoja joudutaan leikkaamaan sopiviksi. Ammattilainen laatoittaa normaalikokoisen kylpyhuoneen muutamassa päivässä, ja kustannuksia työlle syntyy noin 1800€-4600€, jos pohjatyöt ovat tehty huolella ja asennettava laatta on ns normaalin kokoinen (eikä esimerkiksi pientä mosaiikkia tai suura laattaa, jota täytyy leikata erikoisvälineillä). Saumaus ei vie kauaa, ja tehdään usein tässä yhteydessä. Saumaus erikseen tilattuna voi maksaa joitakin satoja euroja. 

Laatat ovat kylpyhuonemateriaalien kallein yksittäinen osa. Näiden hinta vaihtelee keskimäärin 20€/neliö – 200€/neliö. Kaikista edullisimmat laatat ovat pienehköjä, 10 x 10 kokoisia keraamisia laattoja, joita saa useassa eri värissä. Seiniin käytettävät laatat ovat usein hiukan isompia ja näistä edullisimmat ovat yksiväriset, esimerkiksi valkoiset tai tummanharmaat keraamiset laatat. Kaikista kalleimmat laatat ovat mosaiikkilaatat ja arvokkaasta kivimateriaalista, kuten marmorista, valmistetut laatat. Edullisimmillaan noin 8m^2 kylpyhuoneen laattamateriaalit maksavat noin 800€- 1000€ ja kalliimmillaan siis jopa 8000€ – 12000€. Keskimääräiset laattojen hinnat 8m^2 kylpyhuoneessa asettuvat siis noin 4000€-6000€ välille.

Kalustus ja viimeistely

Lopuksi asennetaan vesi- ja muut kalusteet paikoilleen, sekä viimeistellään putki-ja sähkötyöt. Nämä vievät usein pari päivää ja kustantavat joitakin satoja euroja. Voit asentaa kalusteet myös itse, ja esimerkiksi allaskaapin tai peilikaapin asennus sujuukin yleensä ongelmitta. WCn ja hanojen asennukseen kannattaa pyytää ammattilaisen apua, samoin sähköjen kytkentään. Viimeistelytyöt kustantavat projektista riippuen noin 400€- 600€. 

Esimerkkihintoja työstä

Kylpyhuoneremontin esimerkkihinnat voivat vaihdella huomattavasti riippuen remontin laajuudesta, käytetyistä materiaaleista ja kalusteista. Alla on joitakin esimerkkejä kylpyhuoneremontin hinnoista:

 • Silikonisaumojen vaihto: 100-500€
 • Vesieristys: 1200 – 1800€.
 • Kylpyhuoneen laatoitus: 1800€ – 4600€
 • Uusien vesikalusteiden asennus: 1000 – 220€
 • Uusi suihku- tai amme-asennus: 2000 – 4400€
 • Uusi WC-istuin: 200-500€
 • Uusi lattialämmitys: 1500 – 3000€
 • Uusi sähkökiuas: 500 – 1000€
 • Uudet kylpyhuonekalusteet: 1000- 6000€
 • Uudet pinnat lattioihin ja seiniin: 5000 – 15000€
 • Uusi kylpyhuoneen ilmanvaihto: 1 000 – 3000€
 • Uusi kylpyhuoneen valaistus: 500-1000€

Esimerkkihintoja materiaaleista

Tässä vielä listattuna joidenkin kylpyhuonemateriaalien hintoja. Voit tilata materiaalit urakoitsijan kautta, jos teetät “avaimet käteen”-remontin, mutta on suositeltavaa kilpailuttaa ja tilata materiaalit itse, jotta voit säästää kokonaiskustannuksissa.

 • Laatat: 10-50€/neliömetri
 • Lattiat: 25-100€/neliömetri
 • Kylpyhuonekalusteet (esim. lavuaari, wc-istuin): 100-500€/kpl
 • Suihku: 500-1 500€
 • Amme: 1 000-3 000€
 • Säilytyskaapit: 250-1 000€
 • Peilit: 50-200€
 • Vesikalusteet (hana, suihku): 50-200€/kpl
 • Saunakiuas: 1 000-3 000€
 • Saunan lauteet: 200-500€
 • Saunan ovet: 400-800€

Erilaisten laattojen hintoja

 • Keraaminen peruslaatta: 10-25€/neliömetri
 • Keraaminen isompi laatta: 15-30€/neliömetri
 • Mosaiikkilaatta: 30-100€/neliömetri
 • Lasipinnoitettu laatta: 35-80€/neliömetri
 • Iso kivilaatta: 50-150€/neliömetri
 • Marmorilaatta: 75-200€/neliömetri
 • Graniittilaatta: 75-250€/neliömetri

Kuinka kauan kylpyhuoneremontti kestää kokonaisuudessaan? 

Kylpyhuoneremontin kesto on noin 2-3 viikkoa, mutta jos samalla tehdään saunaremontti, aika saattaa kasvaa noin viikolla. Tämä kesto vaihtelee kuitenkin asennettavien laitteiden, vesikalusteiden ja remontoitavan pinta-alan mukaan. Jos kylpyhuoneessa on kosteutta, remontin kesto saattaa pidentyä kuukausiin. On tärkeää neuvotella urakoitsijan kanssa tarkasti ajallisesta kestosta.

Kuinka paljon kylpyhuoneremontti maksaa kokonaisuudessaan? 

Normaalikokoisen, noin kahdeksan neliömetrin kylpyhuoneremontti maksaa “avaimet käteen” periaatteella yleensä noin 15000€-20000€. Suurimmat hintaan vaikuttavat tekijät ovat purkutöiden jälkeen paljastuva pohjamateriaalin kunto ja tarviiko se korjauksia sekä se, minkälaiset pintamateriaalit kohteeseen valitaan. Myös vesipisteiden siirrolla ja lattiakaivon vaihtamisella / siirrolla on suuri merkitys remontin hintaan. 

Samankaltaiset artikkelit